Nest met een strik

Nesten van de Eikenprocessierups zijn helaas voor velen een herkenbaar beeld op dit moment. Het gebruik van vele speelplekken, bossen, fietsroutes en picknickweides wordt momenteel beperkt of zelfs onmogelijk (tenzij je graag roodgespikkeld rondloopt). Situaties als op de foto laten mooi zien hoezeer inrichting, beheer en gebruik elkaar rechtstreeks beïnvloeden. Pas je voldoende variatie in boomsoorten toe? Zorg je voor voldoende biodiversiteit in de openbare ruimte? Waar plan je welke gebruiksvormen? Anticipeer je bij de bestrijding voldoende op waar de overlast het eerst optreedt of de meeste impact zal hebben? Dit alles pleit eens te meer voor een integrale, samenhangende aanpak in de publieke ruimte, waarbij je zowel naar de korte als lange termijn kijkt.

Enne, zo’n lint is prima om mensen niet te dicht in de buurt van zo’n nest te laten komen. Maar het is ook een beetje ‘fake‘. De haren van de rups wervelen immers al met een beetje wind gewoon in de lucht rond en irriteren de luchtwegen en huid van menige voorbijganger.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem gerust contact op

Karin Jansen en Gonda Neddermeijer zijn de vaste gezichten van het Instituut voor Omgevingskwaliteit. Zij adviseren, voeren onderzoek uit, maken beleid en verzorgen trainingen op het gebied van de openbare ruimte, openbaar groen, veiligheid, toezicht & handhaving, management & regie, CPTED en omgevingspsychologie. Zij kunnen daarbij een beroep doen op de specifieke kennis en kunde van de medewerkers en participanten van de bedrijven uit het samenwerkingsverband.

Het Instituut voor Omgevingskwaliteit is een samenwerkingsverband tussen Eco Consult - Groen, Milieu & Management B.V. Kernel Groep B.V.Beccaria Instituut Wij bundelen onze krachten om invulling te geven aan professioneel management van de omgevingskwaliteit, waarbij nadrukkelijk het gebruik en de gebruiker van de publieke ruimte centraal staat. En dat doen wij graag samen met u!

Wij zijn te bereiken via:
Karin: +31 (0)6 - 5586 5620

karin.jansen@instituutvooromgevingskwaliteit.nl

Gonda: +31 (0)85 – 876 9711
gonda.neddermeijer@instituutvooromgevingskwaliteit.nl

 

Bezoekadres Postadres
Gouwestaete Postbus 357
Noordkade 64C 2740 AJ  Waddinxveen
2741 EZ  Waddinxveen  

Aanmelden nieuwsbrief

Wat leuk dat u interesse toont in onze website. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief dan houden we u voortaan op de hoogte van ontwikkelingen.

Uw aanmelding is gelukt!