Navigator

Navigator, koersen naar kwaliteitsgestuurd beheer

Bij veel gemeenten staat de publicatie ‘Navigator, koersen naar kwaliteitsgestuurd beheer’ in de kast. Of ligt het vierkante boekje op uw bureau? Immers, integraal en kwaliteitsgestuurd beheer van de openbare ruimte is nog steeds actueel. Vereniging Stadswerk Nederland heeft de Navigator in 2009 uitgegeven. Net als zijn voorganger (de Wegwijzer naar kwaliteitsgestuurd beheer) is de Navigator geschreven door één van de grondleggers van ons Instituut voor Omgevingskwaliteit: Karin Jansen. Zoals de CROW Kwaliteitscatalogus Openbare Ruimte gezien wordt als de standaard voor de inhoud, kan de Navigator gezien worden als de standaard voor het proces van invoering van kwaliteitsgestuurd beheer. Stap voor stap wordt beschreven hoe terreinbeherende instanties de overstap kunnen maken van budgetgestuurd naar kwaliteitsgestuurd beheer.

De Navigator is nu nagenoeg uitverkocht. Het Instituut voor Omgevingskwaliteit is bezig de opvolger van deze leidraad te ontwikkelen. In de nieuwe publicatie wordt ‘kwaliteitsgestuurd beheer van de openbare ruimte’ opgeschaald naar ‘kwaliteitsgestuurd management van de publieke ruimte’.
In afwachting daarvan kunt u op onze site de digitaal gemaakte versie van de Navigator downloaden. We zijn er trots op om dit samen met Stadswerk mogelijk te kunnen maken.

Vul uw emailadres in en ontvang gratis de digitale versie van de Navigator:

1 Reactie

  1. Ron Zandstra

    Bij mij ligt het boekje inmiddels in de boekenkast. Maar hij heeft veel op het bureau gelegen en ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt.
    Mooi dat deze publicatie nu online beschikbaar is.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanmelden nieuwsbrief

Wat leuk dat u interesse toont in onze website. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief dan houden we u voortaan op de hoogte van ontwikkelingen.

Uw aanmelding is gelukt!