Zicht op de vuilstort?

CPTED
Zomaar een verzorgingsplaats aan de A348 ter hoogte van Rheden (de Vale Waard). Kennelijk een bekende (of beruchte) locatie voor vuilstort: er lagen bankstellen, vuilniszakken, bouwhout,… Is het plaatsen van een camera dan de juiste oplossing? Deze in elk geval niet! Maar je kunt je nog meer afvragen: worden de camerabeelden uitgelezen? En, wellicht is de dader inmiddels opgespoord, maar waarom blijft het vuil dan liggen? Immers, vuil trekt vuil aan en dit draagt niet bij aan een opgeruimde omgeving. En vanuit de gebruiker geredeneerd: wellicht paste het afval niet in de bak, maar heeft hij of zij het er toch netjes bij gezet en niet zomaar ergens achtergelaten… Eén afvalvraagstuk, meerdere invalshoeken!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem gerust contact op

Karin Jansen en Gonda Neddermeijer zijn de vaste gezichten van het Instituut voor Omgevingskwaliteit. Zij adviseren, voeren onderzoek uit, maken beleid en verzorgen trainingen op het gebied van de openbare ruimte, openbaar groen, veiligheid, toezicht & handhaving, management & regie, CPTED en omgevingspsychologie. Zij kunnen daarbij een beroep doen op de specifieke kennis en kunde van de medewerkers en participanten van de bedrijven uit het samenwerkingsverband.

Het Instituut voor Omgevingskwaliteit is een samenwerkingsverband tussen Eco Consult - Groen, Milieu & Management B.V. Kernel Groep B.V.Beccaria Instituut Wij bundelen onze krachten om invulling te geven aan professioneel management van de omgevingskwaliteit, waarbij nadrukkelijk het gebruik en de gebruiker van de publieke ruimte centraal staat. En dat doen wij graag samen met u!

Wij zijn te bereiken via:
Karin: +31 (0)6 - 5586 5620

karin.jansen@instituutvooromgevingskwaliteit.nl

Gonda: +31 (0)85 – 876 9711
gonda.neddermeijer@instituutvooromgevingskwaliteit.nl

 

Bezoekadres Postadres
Gouwestaete Postbus 357
Noordkade 64C 2740 AJ  Waddinxveen
2741 EZ  Waddinxveen  

Aanmelden nieuwsbrief

Wat leuk dat u interesse toont in onze website. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief dan houden we u voortaan op de hoogte van ontwikkelingen.

Uw aanmelding is gelukt!