Verslag workshop Sturen op beleving

Sturen op beleving

Op 12 oktober jl. gaven wij een workshop op de bijeenkomst Beleving Openbare Ruimte georganiseerd door CROW, Nederland Schoon, NVRD en gemeente Deventer. Onze sessie was getiteld: “Sturen op omgevingskwaliteit; beleef het zelf!”

Omgevingskwaliteit is kwaliteit van de publieke ruimte. Beleving – als waarde – maakt onderdeel uit van die kwaliteit. Maar beleving is subjectief en multi-interpretabel. In de parallelsessie hebben wij laten zien hoe beleving een eigen plaats gegeven kan worden naast meer objectieve kwaliteitsindicatoren als ‘heel’ of ‘duurzaam’. En met name hoe je dit samen kunt doen.

Aan de hand van een opgave werden de ongeveer 25 deelnemers door ons aan het nadenken gezet over welke kwaliteitsindicatoren voor hen nu het meest belangrijk zijn. De deelnemers kropen daarbij in de huid van een particulier initiatiefnemer, een BOB (bewoner, ondernemer of bezoeker) of een gemeente-ambtenaar. Ondanks dat de deelnemers uit maar liefst 60 verschillende kwaliteitsindicatoren kon kiezen, bleek het samenstellen van een top 5 van kwaliteitsindicatoren niet eens heel moeilijk.

Wilt u ook eens zo’n sessie doen? Met collega’s onderling, met bewoners of met uw bestuur? Neem dan contact met ons op.

Benieuwd naar onze sheets? Deze kunt u hieronder downloaden. De sheets van de andere sprekers op de bijeenkomst kunt u downloaden via de link bovenin dit bericht. U vind hier eveneens een impressie van de dag.

 

Vul uw emailadres in en ontvang gratis de powerpoint van onze presentatie:

0 reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Wat leuk dat u interesse toont in onze website. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief dan houden we u voortaan op de hoogte van ontwikkelingen.

Uw aanmelding is gelukt!