Verslag lezing Dag van de Openbare Ruimte 2017

Uitstel Omgevingswet, rustig afwachten of juist niet?

De inwerkingtreding van de Omgevingswet is uitgesteld. Op 28 september 2017 gaven wij een lezing tijdens de Dag van de Openbare Ruimte met de titel ‘Uitstel Omgevingswet, rustig afwachten of juist niet?

Ten tijde van bovengenoemde vakbeurs was de vermoedelijke nieuwe datum voor de inwerkingtreding na 1 juli 2019. Afgelopen vrijdag 6 oktober werd bekend gemaakt dat dit pas na 1 januari 2021 zal zijn. Betekent dit dat we nu rustig kunnen afwachten. Of juist niet?

De Omgevingswet beoogt een verandering in cultuur en gedrag. Participatie door bewoners en bedrijven wordt steeds belangrijker. De focus wordt verlegd van het sectoraal ‘van binnen naar buiten’ werken naar het integraal ‘van buiten naar binnen’ werken. Dit zijn aspecten waar de partijen betrokken bij de openbare ruimte, zoals bewoners, bedrijven, woningcorporaties en gemeenten, nu al aan de slag mee kunnen gaan! Dus, waarom wachten tot de nieuwe wet er is?

In onze lezing gaven we een handreiking en talloze geslaagde en ook minder geslaagde voorbeelden van een omgevingsgerichte samenwerking. Immers, omgevingskwaliteit realiseer je samen!

Lezing ook bekijken?
Wilt u de sheets van onze lezing bekijken? Download de PDF dan hier.

Vul uw emailadres in en ontvang gratis de powerpoint van onze presentatie:

 

0 reacties

Aanmelden nieuwsbrief

Wat leuk dat u interesse toont in onze website. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief dan houden we u voortaan op de hoogte van ontwikkelingen.

Uw aanmelding is gelukt!