Groen is meer dan een kleur!

Groen is de kleur is van verse producten, van voorjaar, vruchtbaarheid en nieuw leven. Kleurpsychologen zeggen over de kleur groen dat het een positieve kleur is die we associëren met balans, harmonie, evenwicht, vernieuwing, vertrouwen, veiligheid en voorspoed. Omgevingspsychologen weten dat een ruimte met (veel) planten of uitkijkend op (openbaar) groen zorgt voor rust en ontspanning. En dat het nervositeit en angst helpt te verminderen. Dit komt mede door een lichamelijke reactie op (de kleur) groen. Zelfs de suggestie van groen is al voldoende om onder andere het cortisolgehalte in het bloed en de bloeddruk te laten dalen. Niet voor niets is in het VU medisch centrum in Amsterdam een speciale groene wand aangebracht (zie foto).

Stichting De Groene Stad heeft nieuwe factsheets over de (meer)waarde van groen uitgegeven. Het gaat om herziene en geactualiseerd versies die zijn samengesteld door Wageningen University & Research. De factsheets geven informatie over de laatste wetenschappelijke inzichten over de invloed van groen op de leefomgeving. Er zijn vijf factsheets:

De factsheets zijn vrij te downloaden en we helpen graag mee om dit bekend te maken. Want wij hebben groen nodig maar het groen heeft ons ook nodig!

Nadenken over wat groen als kwaliteit voor u kan betekenen? Neem contact met ons op!

Wilt u meer weten over groenbeleid? Kijk dan eens hier.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden nieuwsbrief

Wat leuk dat u interesse toont in onze website. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief dan houden we u voortaan op de hoogte van ontwikkelingen.

Uw aanmelding is gelukt!