Driemaal advies is scheepsrecht

In de afgelopen jaren is door diverse adviesraden interessant onderzoek uitgevoerd. Zo heeft de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur in 2014 haar advies Kwaliteit zonder groei, over de toekomst van de leefomgeving uitgebracht. De raad beantwoordt hierin de vraag hoe de kwaliteit van de bebouwde omgeving op het gewenste peil gehouden kan worden. Het resultaat is een pleidooi voor een nieuw systeem voor het realiseren van omgevingskwaliteit! Keuzen voor de kwaliteit van de bebouwde omgeving moeten zo veel mogelijk op lokaal niveau, en goed afgewogen gemaakt worden. Ook moet de kwaliteit van de bebouwde omgeving zo veel mogelijk aansluiten op de behoeften en wensen van eigenaren en gebruikers.

Klinkt natuurlijk heel mooi. Maar ook complex. Want: hoe maak je die afweging? Wat zijn al die behoeften en wensen? En wat is überhaupt kwaliteit?

Dat de gebruiker bij het bepalen en realiseren van omgevingskwaliteit centraal staat, is voor ons een logische keuze. Een keuze die ondersteund wordt vanuit nog eens twee adviezen. De Raad voor het Openbaar Bestuur heeft in 2014 haar advies Nationaal investeren in lokaal veiligheidsbeleid, Bijdrage aan de strategische agenda voor lokale veiligheid gepubliceerd. Zij geeft aan dat burgers meer invloed moeten hebben op de veiligheidsagenda.

De Raad voor de Volksgezondheid en Zorg heeft naar specifieke gebruikers gekeken. In 2015 heeft ze het rapport Verkenning Ruimte voor redzaamheid uitgebracht. Volgens deze Raad is er veel te winnen als ook de publieke ruimte kan worden ingezet bij het versterken van de redzaamheid van ouderen. De Raad adviseert gemeenten tevens om maatschappelijke partners, bedrijven en burgers bij elkaar te brengen in het proces om te komen tot een leefbare en toegankelijke publieke ruimte.

Driemaal advies. De rode draad? Grip op kwaliteit, gebruik, proces en samenwerking! Kun je daar op een eenduidige, integrale, duurzame en praktische wijze invulling aan geven? Het antwoord daarop is ja. Wij ondersteunen u daar graag bij!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aanmelden nieuwsbrief

Wat leuk dat u interesse toont in onze website. Als u zich aanmeld voor onze nieuwsbrief dan houden we u voortaan op de hoogte van ontwikkelingen.

Uw aanmelding is gelukt!